Одбележување 116 години од Гемиџиите

Општина Велес, Ве поканува на одбележување на 116 - годишнината

од Солунските атентати

„Се арчиме за Македонија“

30.04.2018 (вторник)

10.00 часот - Почит за бесмртните 

Положување цвеќе пред паметникот на Гемиџиите 

Место: Споменик на Гемиџиите, кеј на река Вардар крај Мало мовче